ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Καθηγήτρια στη Μυτιλήνη θετική στον κορωνοϊό – Θετικοί και 5 Σομαλοί στο Καρά Τεπέ

Θετική στον κορονοϊό επιβεβαιώθηκε καθηγήτρια του 3ου Λυκείου της Μυτιλήνης που απευθύνθηκε στο Βοστάνειο με αδιαθεσία και υποβλήθηκε σε τεστ.

Ήδη έχει τεθεί σε συναγερμό ο μηχανισμός της Διευθύνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την απολύμανση των τμημάτων που είχε διδάξει των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται για δυο εβδομάδες.

Ταυτόχρονα ξεκινά η διαδικασία της ιχνηλάτησης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια συμμετείχε πρόσφατα σε συνάντηση φίλων.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο όπως και σε άλλα έχουν γίνει προληπτικά τεστ από το Σεπτέμβριο στο σύνολο τους όμως με αρνητικά τότε αποτελέσματα.

Ακόμη:

Πέντε Σομαλοί του πεδίου βολής Καρά Τεπέ που συμπεριλαμβάνονται στην ιχνηλάτηση των επαφών του αλλοδαπού που έψαχνε επί δυο μέρες η αστυνομία στη Μυτιλήνη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και τώρα θα πρέπει να ιχνηλατηθούν και οι δικές τους επαφές.

Άγνωστο παραμένει σε πόσους ακόμα έχει μεταδώσει τον ιό και ο αλλοδαπός και εκτός ΚΥΤ όπως επίσης και πως έμπαινε κι έβγαινε από το πεδίο βολής με πυρετό χωρίς να εντοπιστεί το πρόβλημα.

Στρατής Σαμιώτης / Εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου