GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθησυχαστικός ο Στεφανής για τα εμβόλια των στρατιωτικών

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, με τα εμβόλια των στρατιωτικών.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

«Το πρόγραμμα εμβολιασμών του στρατιωτικού προσωπικού, διενεργείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε Πάγια Διαταγή της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και είναι απολύτως εναρμονισμένο με το Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας» αναφέρει σε απάντηση του ο Αλκιβιάδης Στεφανής μετά από ερώτηση που του έκανε το ΚΚΕ.

Το ζήτημα των εμβολιασμών, αλλά και της πιθανότητας να ασθενήσουν οι στρατιωτικοί από κάποια νόσο που δεν έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα εμβολιασμού τους, αποτελεί τα τελευταία χρόνια ζήτημα «πρώτης γραμμής» για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Υφυπουργός και πρώην Αρχηγός ΓΕΣ λέει πάντως πως γίνονται έλεγχοι για να διασφαλιστεί ο πλήρης εμβολιασμός των στρατιωτικών με βάση τα Ατομικά Βιβλιάρια Υγείας που τηρούνται από τα στελέχη και παρακολουθούνται από τον ιατρό της Μονάδας τους.

Η δε δαπάνη εμβολιασμού του στρατιωτικού προσωπικού, η συνταγογράφηση, προμήθεια και αποζημίωση των εμβολίων, πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και βαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.