ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Καθολικό lockdown σε Άνω Αυστρία και Σάλτσμπουργκ

Αποφασίστηκε καθολικό lockdown σε Άνω Αυστρία και Σάλτσμπουργκ. Οι Πρωθυπουργοί των δύο σφοδρότερα πληττόμενων από την πανδημία κρατιδίων της χώρας ανακοίνωσαν λοιπόν την επιβολή γενικού lockdown, ακόμη και για τους εμβολιασμένους.

Ο πρωθυπουργός της ‘Ανω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ, μιλώντας στο τοπικό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ελιγμού» και τάχθηκε υπέρ της λήψης ανάλογων μέτρων σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα σε διαβουλεύσεις μεταξύ της ομοσπονδίας και των κρατιδίων, αναμένεται να αποφασιστεί και το εάν, πέρα από το lockdown, θα ληφθούν και ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους σε εθνικό επίπεδο.

Από ‘κει και πέρα, ο κυβερνήτης του Σάλτσμπουργκ Βίλφριντ Χάσλαουερ δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ότι όντως η επαρχία του προετοιμάζεται για lockdown. Οι εννέα κυβερνήτες της Αυστρίας θα συζητήσουν την Παρασκευή την εξέλιξη της πανδημίας και έχουν καλέσει στη συνάντηση τον καγκελάριο Αλεξάντερ Σάλεμπεργκ όπως και τον υπουργό Υγείας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν.