ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κατολίσθηση ακόμη και με βροχή ή σεισμό 3,5 Ρίχτερ» προειδοποιεί για το «ναυάγιο» της Ζακύνθου ο Λέκκας

Μιλώντας για την εκ νέου απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως «υπάρχει πιθανότητα ακόμη και με ένα μικρό σεισμό ή μία έντονη βροχόπτωση να συμβεί πάλι η κατολίσθηση που είχε γίνει το 2018 και είχαν κινδυνεύσει τουρίστες. Ακόμη και με ένα σεισμό της τάξης των 3,5 Ρίχτερ μπορεί να έχουμε καταπτώσεις».

«Το 2018, είχαμε διακρίνει στην παραλία, είχαμε διαχωρίσει την παραλία σε τρεις ζώνες, μία ζώνη που θα είναι απαγορευμένη ζώνη, που δεν πρέπει να την πλησιάζουν επισκέπτες γιατί κινδυνεύουν άμεσα από κατολισθήσεις, μία ενδιάμεση ζώνη, στην οποία γίνεται με επιτήρηση η παραμονή και μία κατάλληλη προς τη θάλασσα για μπορούν οι τουρίστες να απολαμβάνουν το τοπίο με ασφάλεια.» τόνισε.

«Η παραλία θα είναι προσβάσιμη από τη θάλασσα και θα μπορούν όλοι να κάνουν το μπάνιο τους από τα πλοία. Υπάρχει επαγρύπνηση καθώς είναι περίοδος έντονης σεισμικότητας» τόνισε ο κ. Λέκκας.

Παράλληλα τόνισε πως πολλές παραλίες του Ιονίου σαν το Ναυάγιο, όπως το Πόρτο Κατσίκι και το Μύρτο, παρακολουθούνται εξίσου.

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1