ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβγάς Κούγια-Ράικου στη δίκη Πισπιρίγκου! «Ντροπή σου αθεόφοβε απατεώνα!»

Ένταση επικράτησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου διεξάγεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια να επιτίθεται λεκτικά εντός και εκτός αιθούσης στον επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ καθηγητή τοξικολογίας Νίκο Ράικο.

Πρόκειται για τον επιστήμονα που υπογράφει τη τοξικολογική εξέταση που έγινε στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας και σε αυτή στηρίζεται η κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία της κόρης με τη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

«Ντροπή σου αθεόφοβε, επιστήμονα απατεώνα, ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ» φώναξε στον κ. Ράικο ο συνήγορος της υπεράσπισης εντός του δικαστηρίου, την ώρα που του έθετε ερωτήσεις.

Αφορμή αποτέλεσε ο διάλογος που είχε προηγηθεί στο ακροατήριο μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του μάρτυρα.

Αλ. Κούγιας: Στις 14/3/22 ήταν η γνωμοδότηση σας στην ανακρίτρια κ. Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορούμενη. Για αυτήν την ανακάλυψη σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;

Ν. Ράικος: Υπάρχει δημοσίευση. Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022.

Αλέξης Κούγιας: Ντροπή σου. Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ. Έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου. Αθεόφοβε και κάνε μου μήνυση. Τώρα κάνε μου μήνυση!

Μάλιστα την ώρα εκείνη η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία μαζί με τον πατριό της κατηγορούμενης και την αδελφή της, ακούστηκε να λέει για τον κ. Ράικο. «Κοίτα τον, γελάει».