ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας πριν την κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές «χτύπησε» κόκκινο ο υδράργυρος

Έβρασε η χώρα σήμερα Σάββατο (23/09) με υψηλές θερμοκρασίες που ξεπέρασαν ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Η Σπάρτη ήταν η περιοχή που κατέγραψε την μέγιστη θερμοκρασία των 37.3 °C, σύμφωνα με το Meteo.

Αναλυτικότερα,  το μεσημέρι του Σαββάτου  καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες  σε μεγάλο μέρος των ηπειρωτικών, αλλά και κατά τόπους σε νησιωτικές περιοχές της χώρας. Η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Σπάρτη 37.3 °C. Ακολούθησαν το Παρανέστι Δράμας 36.9 °C και η Θήβα-Νέα Οδός με 36.8 °C.

Στον χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 33 °C σε 198 από τους 491 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς.

Μετά το μίνι καλοκαίρι, έρχεται κακοκαιρία με μεγάλους όγκους βροχής

Για «μεγάλο όγκο νερού στη Θεσσαλία» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα (25/9).

Όπως εξηγεί, το προσεχές 4ήμερο, θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πλην των περισσοτέρων τμημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Ανατολικού και Νότιοανατολικού Αιγαίου, παρουσιάζοντας και σχετικό χάρτη, επισημαίνοντας πως τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία. «Κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της αλλά και στο Πήλιο. Εκεί αναμένονται και πάνω από 200 mm βροχής κατά τη διάρκεια της προσεχούς κακοκαιρίας» τονίζει.