ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν είναι Εμπολα, το κρούσμα στο πλοίο, που φθάνει στον Πειραιά.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν είναι Εμπολα το κρούσμα στο πλοίο που φθάνει στον Πειραιά

«Δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για αιμορραγικό πυρετό Έμπολα»,καθησυχάζει το Κέντρο Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων, με ανακοίνωσή του για το περιστατικό στο φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων «Μάγδα Π», που αναμένεται να φθάσει απόψε στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τη Γουινέα με τελικό σταθμό την Ουκρανία.

Όπως έγινε γνωστό από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στις 17 Νοεμβρίου αναφέρθηκε από τον πλοίαρχο του φορτηγού, περίπτωση μέλους του πληρώματος, με πυρετό, χωρίς ωστόσο να έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο σύμπτωμα σε άλλο άτομο του πλοίου. Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, εξάλλου, αναφερόταν ότι τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών, που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο, τόσο από τον γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, όσο και από τις λιμενικές Αρχές της Γουινέας.

Ωστόσο  αναφέρει πως γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο με την άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.