ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεφαλαιοποίηση της διαχείρισης μέσω του τουρισμού «βλέπει» στην Ελλάδα ο Guardian

Σε άρθρο για το φετινό καλοκαίρι και τον τουρισμό στην Ευρώπη, η βρετανική Guardian τονίζει πως η Ελλάδα ελπίζει «να κεφαλαιοποιήσει την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού ανοίγοντας τα σύνορά της τον Ιούλιο».

Όπως αναφέρεται η χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι δέχτηκε αριθμό ρεκόρ τουριστών, που άγγιξε τα 33 εκατομμύρια. Φέτος, οι ξενοδόχοι θα αισθάνονται ικανοποιημένοι αν την Ελλάδα επισκεφτεί το ένα τρίτο αυτών.

Με σχεδόν το 65% των ξενοδοχείων να είναι αντιμέτωπα με την χρεωκοπία, αναφέρει το δημοσίευμα, η χώρα σκοπεύει να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, το «σπάνιο success story», όπως χαρακτηρίστηκε τις προηγούμενες μέρες από τον Διεθνή Τύπο.

O Guardian τονίζει και πάλι πως η Ελλάδα αναδύθηκε ως μια από τις χώρες της Ευρώπης με τα λιγότερα κρούσματα, αφού επέβαλε γρήγορα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Αν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα ανοίξουμε και πάλι την 1η Ιουλίου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τις δηλώσεις του οποίου παραθέτει το βρετανικό δημοσίευμα. «Η πίτα του ευρωπαϊκού τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη, αλλά αυτό το καλοκαίρι θέλουμε μεγαλύτερο κομμάτι αυτής» σημείωνε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός.