ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Κεραμέως για κατατακτήριες στα Πανεπιστήμια – Τι θα γίνει με τις εξετάσεις για πτυχία ξένων γλωσσών

Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για τα self tests,  πριν από το άνοιγμα των σχολείων είπε η υπουργός Παιδείας, επαναλαμβάνοντας πως στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα δια ζώσης σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει νωρίτερα η επόμενη σχολική χρονιά, ενώ αναφέρθηκε και στα voucher για αγορά tablet και laptop, λέγοντας ότι ότι έχουν εγκριθεί περίπου 370.000 αιτήσεις και ήδη δεκάδες χιλιάδες τα έχουν προμηθευτεί. Όσο για το ποσοστό των εκπαιδευτικών που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να εμβολιαστούν, «ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά στους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής που η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα, έχει εμβολιαστεί το 58%».

Για τα Πανεπιστήμια είπε πως οι κατατακτήριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου, ενώ το Εαρινό Εξάμηνο θα συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση. Παράλληλα, οι πρακτικές των φοιτητών αναμένεται το «πράσινο φως» από την Επιτροπή των Ειδικών.

Τέλος, σχετικά με τις εξετάσεις για πτυχία ξένων γλωσσών, η υπουργός Παιδείας είπε ότι πλέον επιτρέπονται και θα γίνονται δια ζώσης. Αντίθετα, στα ΙΕΚ τα μαθήματα συνεχίζονται εξ αποστάσεως.