ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Με υπηρεσιακό υπουργό οι πανελλαδικές εξετάσεις

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με το ποιο πρόσωπο θα βρίσκεται στη θέση του υπουργού παιδείας την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σημειώνεται πως η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει τον Ιούνιο δηλαδή ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, εφόσον δεν προκύψει κυβέρνηση στις 21 Μαΐου.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» η κυρία Κεραμέως είπε «για να διευκρινίσω μια παρεξήγηση που έγινε χθες, ο pρωθυπουργός εξήγησε ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησε στην απόφαση οι εκλογές να γίνουν 21 Μαΐου και όχι 28, είναι ότι εάν γινόντουσαν στις 28 Μαΐου, επειδή κάνει περίπου 10 μέρες για να σχηματιστεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και να αναλάβει ένας υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας, αυτό θα σήμαινε ότι οι πανελλαδικές θα ξεκινούσαν με εμένα ως υπουργό και εν μέσω πανελλαδικών θα άλλαζε ο υπουργός.

Αυτό δεν είναι θεμιτό, δεν είναι κάτι το οποίο το προκρίνουμε γιατί προστατεύουμε τις πανελλαδικές. Σε κάθε περίπτωση τελειώνει η αποστολή της κυβέρνησής μας στις 21 Μαΐου από εκεί και πέρα θα αναλάβει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση».