ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής

Στο σχέδιο για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από τα Τρίκαλα, όπου πραγματοποίησε περιοδεία, στο πλαίσιο της οποίας εγκαινίασε το νέο κτήριο του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου.

Στην συνέχεια, επισκέφθηκε το πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων, όπου συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς για ζητήματα της εκπαίδευσης, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και παρακολούθησε την ημερίδα για τα προγράμματα Erasmus days, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας είπε ότι η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση «γίνεται διαρκώς καλύτερη με μόνιμους διορισμούς που έγιναν για πρώτη φορά στην ιστορία μέσω ΑΣΕΠ. Σήμερα μπορώ να σας πω ότι έχουν γίνει 6.000 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Σε εκείνο το σημείο, αναφέρθηκε και σε «πάρα πολλές άλλες προσλήψεις» που έγιναν για τη βασική στελέχωση των σχολείων, καθώς και για τα έργα που «μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης για την περαιτέρω ενίσχυση των ειδικών σχολείων».

Σχετικά με την έκθεση – πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την κατάσταση στην ειδική αγωγή σημείωσε ότι «μόνο και μόνο στις παράλληλες στηρίξεις έχουμε μια αύξηση που υπερβαίνει το 70%, στη στελέχωση των σχολείων ευρύτερα, στο ειδικό προσωπικό. Αν πάρει κανείς μια προς μια τις επιμέρους πτυχές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα δείτε ότι οι δείκτες σε όλους αυτούς τους τομείς έχουν βελτιωθεί σημαντικά».

Η περιοδεία της υπουργού Παιδείας στα Τρίκαλα ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων, όπου ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, για θέματα και προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που άπτονται του Υπουργείου της.