ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kέρδη 500.000 ευρώ από τα κλεμμένα ΙΧ

Κέρδη ύψους 500.000 ευρώ είχε αποκομίσει το κύκλωμα που είχε στήσει «φάμπρικα» με κλεμμένα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και σκάφη, τα οποία αποθήκευε σε ένα ποιμνιοστάσιο στην Παιανία και σε μία μάντρα αυτοκινήτων στην Αρτέμιδα.

 

Τα μέλη της σπείρας κατά την τελευταία διετία διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, σκαφών και μοτοσικλετών από διάφορες περιοχές της Αττικής. Στη συνέχεια, είτε τα διέλυαν και πουλούσαν τα ανταλλακτικά είτε παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας και τα πουλούσαν αυτούσια.

Σε αστυνομική επιχείρηση σε ποιμνιοστάσιο στην Παιανία, όπου κρύβονταν τα κλεμμένα, συνελήφθη ένας 39χρονος την ώρα που μετέφερε στο σημείο σκάφος, το οποίο ρυμουλκούσε με κλεμμένο αυτοκίνητο. Για το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί κλοπή στις 23 Ιουνίου 2016. Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε Παιανία και Αρτέμιδα εντοπίστηκαν οχτώ πολυτελή αυτοκίνητα, δύο σκάφη με τις εξωλέμβιες μηχανές τους, τα τρέιλερ μεταφοράς τους και δύο μοτοσικλέτες, ενώ τα αποσυναρμολογημένα οχήματα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 30.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατηγορούμενος για τα αδικήματα της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και της σύστασης συμμορίας. Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν, επίσης, σε βάρος τριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών συνεργών του. Οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα μέλη του κυκλώματος που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.