ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κηδεύεται ο Στίβεν Κουκ, τα οστά του οποίου βρέθηκαν 11 χρόνια μετά τον θάνατο του, στα Μάλια

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας στην πολύκροτη υπόθεση του Στίβεν Κουκ θα παιχτεί το πρωί της 15ης Ιουνίου. Την κηδεία του αδικοχαμένου Βρετανού, του οποίου ο σκελετός βρέθηκε σε πηγάδι στα Μάλια, έπειτα από 11 χρόνια, ανακοίνωσε μέλος της οικογένειάς του σε ανάρτησή του στο Facebook.

 

 

Μάλιστα, όπως αναφέρει το neakriti.gr, η οικογένεια του Στίβεν, τον οποίο έψαχναν απεγνωσμένα τα τελευταία 11 χρόνια, ζητάει από τον κόσμο να σεβαστεί το πένθος τους και η ταφή να πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο, με ελάχιστους προσκεκλημένους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μέλους της οικογένειας του Στίβεν Κουκ, Τόνι Κουκ:
«Είμαστε πλέον σε θέση να ανακοινώσουμε τις διαδικασίες για την κηδεία του Steven.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της 15ης Ιουνίου στην  Εκκλησία της Παναγίας στο Sandbach και θα ακολουθήσει η ταφή του σε κλειστό κύκλο.

Επειδή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη στήριξή σας αυτά τα 11 χρόνια η κηδεία θα πραγματοποιηθεί δημόσια, όμως θα παρακαλούσαμε να γίνει σεβαστή η επιθυμία της οικογένειας για την ιδιωτική ταφή του, ούτως ώστε να του πούμε αντίο.»
Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου βρέθηκε ο σκελετός του άτυχου Στίβεν, σε περιοχή κοντά στο νεκροταφείο, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί εξ' αρχής ότι επρόκειτο για τα οστά του Βρετανού.

Εννέα ημέρες αργότερα, στις 25 Φεβρουαρίου, τόσο η Ελληνική Αστυνομία, όσο και η Αστυνομία του Τσέσαιρ, έπειτα από καθημερινές έρευνες, ανακοίνωσε ότι τα οστά ανήκουν στον Στίβεν και μεταφέρθηκαν στη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο στίγμα του Στίβεν τοποθετείται μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου 2005 στον κεντρικό δρόμο των Μαλίων, όπου ζητούσε πληροφορίες πώς να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του.

 

Πηγή: Creteplus.gr