ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κηφισιά: Πώς προκλήθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο – Οι πρώτες πληροφορίες

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά που προκάλεσε πυρκαγιά, δείχνουν ότι προκλήθηκε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, η οποία θα ερευνηθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα μέσω πραγματογνώμονα.

Η φωτιά βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έχει μειωθεί το πυροθερμικό φορτίο, ενώ μέχρι στιγμής η φωτιά δεν έχει επεκταθεί σε διπλανή επιχείρηση και η κατάσβεσή της συνεχίζεται από τις δυνάμεις που έχουν μεταβεί στο σημείο.

Μια πρώτη πληροφορία για τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά είναι πως αυτή ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, η οποία θα ερευνηθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα μέσω πραγματογνώμονα.

Η φωτιά βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ποιο εργοστάσιο κάηκε στην Κάτω Κηφισιά
Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη τα οποία διαθέτει στη λιανική. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.