ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία λόγω φωτιάς και καύσωνα

Το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το οποίο από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, τέθηκε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Πνευμονολογίας Παναγιώτη Μπεχράκη.

Συνολικά, 77 πολίτες μεταφερθήκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της φωτιάς αλλά και του καύσωνα, από τις 4 χθες το μεσημέρι μέχρι τις 8 σήμερα το πρωί, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της επισκέψης του στο «Σισμανόγλειο».
Ο υπουργός σημείωσε ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα το Σισμανόγλειο και το Γεώργιος Γεννηματάς.
Παράλληλα, ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης τόνισε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες, τα μικρά παιδιά, να παραμείνουν στο σπίτι με κλειστές πόρτες και παράθυρα.
Σημείωσε πως αν προσέξουμε δε θα έχουμε πρόβλημα και τόνισε ότι δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα και ούτε κινδύνεψε κάποια ανθρώπινη ζωή.
Σε ανακοίνωση του εν τω μεταξύ το Εθνικό Αστεροσκοπείο, σημειώνει πως αν πρέπει να κυκλοφορήσουν έξω οι πολίτες, πρέπει να φορέσουν μάσκα υψηλής προστασίας τύπου N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5. που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα και όχι απλή χειρουργική.