ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Η πρεσβυτέρα άδειασε τη θυρίδα της τράπεζας»

Στο “μικροσκόπιο” των αρχών έχουν μπει τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς ερευνώνται τα αστρονομικά ποσά που φαίνονται να προκύπτουν από δωρεές και χορηγίες.

Σύμφωνα με τους ελέγχους, από το 2017 έως το 2022, οι δωρεές και οι χορηγίες στην «Κιβωτό του Κόσμου» ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου προχώρησε σε μία σημαντική αποκάλυψη σχετικά με το πρόσωπο από τη ΜΚΟ που άνοιξε την τραπεζική θυρίδα μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, το πρόσωπο που βρέθηκε στην τράπεζα για να πάρει το περιεχόμενο της θυρίδας ήταν η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Συγκεκριμένα, την Τρίτη, μία ημέρα μετά την απόφαση να αλλάξει το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου», η πρεσβυτέρα πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα και πήρε ένα μεγάλο μέρος από το περιεχόμενο της θυρίδας. Δεν έχει γίνει γνωστό αν επρόκειτο για χρήματα, ή ήταν πολύτιμα αντικείμενα ή έγγραφα.

Στη συνέχεια, αποχώρησε, έχοντας ειδοποιήσει άλλη τράπεζα ότι θα άνοιγε θυρίδα. Οι κινήσεις της πρεσβυτέρας προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για το τι ήθελε να μεταφέρει και τι ίχνη πιθανώς ήθελε να εξαφανίσει.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα το απόγευμα η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ, υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, και η πρεσβυτέρα φαίνεται ότι μετέβη στο υποκατάστημα της τράπεζας το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η πληροφορία προέρχεται από τραπεζικά στελέχη.

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της εκπομπής για την εισροή χρημάτων στην «Κιβωτό του Κόσμου», που δείχνουν ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, σήμερα αποκαλύπτεται ότι μόνο το 2021, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε επιχορήγηση 70.000 ευρώ.

Μάλιστα, από τους οικονομικούς ελέγχους προκύπτει ότι η «Κιβωτός» έπαιρνε επιχορηγήσεις και από άλλες υπηρεσίες.