slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

«Κλειδώνει» η παράταση στο «κλείδωμα»!

Κρίσιμη είναι η επόμενη εβδομάδα για τις τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά στην τύχη του lockdown που όλα δείχνουν πως δεν θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου, καθώς τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση κάθε άλλο παρά ταχεία αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου καταγράφουν σε όλη σχεδόν την επικράτεια.

«Δεν έχει μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο» ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, παραδέχτηκε χθες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού στη χώρα, όπως και ότι το ενδεχόμενο άρσης του γενικού απαγορευτικού συνιστά συνάρτηση αυτής της κατάστασης.

«Η άρση των lockdown απασχολεί τους πάντες. Με βάση τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει. Σταδιακά και προσεκτικά, με απόλυτο σεβασμό στην επιδημιολογική κατάσταση, θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για άρση του lockdown. Η πρόθεση είναι να πάμε σε σταδιακή άρση. Σε κάθε περίπτωση όλα θα αξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ας μην κάνουμε πίσω όμως στην τήρηση των μέτρων» εξήγησε χθες το απόγευμα ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ  κυβερνητικά στελέχη είχαν ανοίξει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής και για πρώτη φορά τόσο κατηγορηματικά παράθυρο επέκτασης της καραντίνας λόγω του υψηλού αριθμού των νέων κρουσμάτων και κυρίως των διασωληνωμένων που προστίθενται στο δημόσιο σύστημα υγείας σε ημερήσια βάση.