3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα στις «κόκκινες» περιοχές; Τι λέει ο Μαγιορκίνης για μέτρα μετά το ρεκόρ κρουσμάτων!

Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε πως δεν εξετάζεται σε καμία περίπτωση η επιβολή lockdown και τα όποια μέτρα συζητούνται αφορούν σίγουρα στις «κόκκινες» περιοχές και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αρχίζει να αυξάνεται.

Για τον Γκίκα Μαγιορκίνη «το μόνο βιώσιμο μέτρο σε βάθος χρόνου είναι ο εμβολιασμός. Ακόμη και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης να χρειαστεί να παρθούν θα είναι μόνο σε ακραίες συνθήκες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και εγώ θα έλεγα να αρθούν με την προοπτική ότι θα αυξηθεί το επίπεδο εμβολιασμού ξεπεράσει κάποιο ποσοστό».

Ο καθηγητής σημείωσε πως αν το σύστημα υγείας φτάσει σε ακραίες συνθήκες τότε μπορεί να γίνει συζήτηση, αρχής γενομένης από την εστίαση. «Δεν εννοούμε lockdown, εννοούμε μέτρα όπου θα μειωθεί η πιθανότητα να έρθουν ανεμβολίαστοι σε επαφή» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως ενδεχομένως σε μια τέτοια περίπτωση να χρειαστεί να κλείσουν νυχτερινά κέντρα σε αυτές τις περιοχές.

Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΪ