ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας – Σε εξέλιξη η πορεία μαθητών στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Κλειστοί παραμένουν αυτή την ώρα κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία για την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαθητές, φοιτητές και διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και κάνουν αυτή την ώρα πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ θα είναι και φέτος δρακόντεια, για την αποτροπή επεισοδίων στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ.

Από τις 9 το πρωί, κλειστός ειναι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο», με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση, με εντολή της ΕΛΑΣ.

Η Τροχαία, λόγω των συγκεντρώσεων και των πορειών θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτές θα πραγματοποιούνται σταδιακά και όπου χρειάζονται, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί και στις 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνονται δεκατέσσερα χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια και όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιούνται πορείες σε όλη την χώρα.