ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς έκλεβε… ρίχνοντας πράγματα σε μπαλκόνια!

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασαν πλήθος περιπτώσεων κλοπών από σπίτια σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας νεαρός, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2022 – Μαρτίου 2023, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης με το πρόσχημα πτώσης αντικειμένων σε μπαλκόνια, είτε με αυτή της διάρρηξης, διέπραξε συνολικά 17 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 20.000 ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, ο ανωτέρω έχει απασχολήσει τις αρχές με την τέλεση παρόμοιων αδικημάτων, ενώ τον Μάρτιο του 2023 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης–Συκεών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και ληστεία, πράξεις για τις οποίες προφυλακίστηκε.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι διέθετε προς πώληση κλοπιμαία, λαμβάνοντας ανάλογο χρηματικό ποσό, σε ενεχυροδανειστήριο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας 32χρονου, με υπάλληλο μία 21χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.