GOOGLE NEWS, slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Κοινή δράση αναλαμβάνουν στρατός και αστυνομία στον Έβρο!

Το νέο μοντέλο που έχει αποφασίσει να ενεργοποιήσει κυβέρνηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό θέλει την αστυνομία και τον στρατό να έχουν ακόμα πιο στενή συνεργασία για την αποτροπή της παράνομης εισόδου στην χώρα μας.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς παρακολούθησε κοινές δράσεις διαχείρισης μεταναστευτικών ροών του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος νωρίτερα, μετά και το πρόσφατο περιστατικό όπου και εντοπίστηκε μία τούρκικη σημαία στον Έβρο, επιθεώρησε και τα αποτρεπτικά εμπόδια της χώρας μας στις διαβάσεις της δυτικής όχθης του Έβρου.

Ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, είχε μαζί του στην επιθεώρηση που πραγματοποίησε στη Σαμοθράκη και στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) του Δ΄ ΣΣ τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο και τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Συνολικά «έφοδοι» έγιναν στο Στρατόπεδο «ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ» και στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΚΟΡΥΦΗ» στη νήσο Σαμοθράκη καθώς και στο ΕΦ «5», το Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ», το ΕΦ «ΠΛΑΓΙΩΝ» και το Στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» στην ΠΕ του Δ΄ΣΣ.

Σε όλες τις περιπτώσεις ελέγχθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα των φυλακίων, δόθηκαν οδηγίες ενώ με την ευκαιρία η Ηγεσία αντάλλαξε ευχές, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.