3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

«Κόκκινα» τα νησιά του Ιονίου, του νοτίου Αιγαίου και η Αττική! Στις ηλικίες 18 – 24 η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Καθηγητής Παιδιατρικής Θεοκλής Ζαούτης σε όλη την Ευρώπη οι χώρες μπαίνουν στο «κόκκινο», καθώς όλα τα κράτη έχουν αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων.

«Βλέπουμε αύξηση και στα ποσοστά θετικότητας, βάσει του αριθμού των τεστ που διεξάγει κάθε κράτος» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, η Ελλάδα είναι δεύτερη μετά την Κύπρο στον αριθμό τεστ ανά 100.000 πληθυσμό. «Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τη θετικότητα, τα περισσότερα κράτη είναι στο βαθύ κόκκινο ή σε μια απόχρωση του κόκκινου. Υπάρχει και αύξηση στα κρούσματα άνω των 65 ετών στην πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ. Τα περισσότερα κράτη δεν είναι στο κόκκινο σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες. Και στις ΜΕΘ είναι καλή η εικόνα στην Ελλάδα» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ζαούτης.

Κατά τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τα στελέχη του κορωνοϊού που «σαρώνουν» στην Ευρώπη είναι οι ΒΑ4 και ΒΑ5 της Όμικρον. Αναφερόμενος στις δυο νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, η Ελλάδα είναι πάνω από 50% της μετάλλαξης.

Για την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα ενημέρωσε ο Δημήτρης Παρασκευής.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων είναι τα νησιά του Ιονίου, του Νοτίου Αιγαίου και η Αττική.  Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις ηλικίες 18 έως 24.