ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Κόντρα στον κορωνοϊό! Χριστούγεννα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Στολίζουν και στέλνουν μήνυμα ελπίδας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εκεί που τον τελευταίο μήνα οι ΜΕΘ ασφυκτιούν και η λίστα των νεκρών μεγαλώσει καθημερινά με τραγικούς ρυθμούς, εργαζόμενοι, αλλά και ασθενείς, προσπαθούν  για λίγο να ξεφύγουν από την ατμόσφαιρα του θανάτου, με αφορμή τα Χριστούγεννα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα νοσοκομεία βάζουν τα γιορτινά τους, στέλνοντας σε όλους μας ένα μήνυμα ελπίδας.

Ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους επτά μέτρων τοποθετείται στο «ΑΧΕΠΑ» δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στο εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης νωρίς από το πρωί της Παρασκευής έχουν εισέλθει εντός του προαύλιου χώρου του «ΑΧΕΠΑ» και τοποθετούν ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα για στολισμό σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης που δίνουν καθημερινή μάχη με τον κορωνοϊο.

Εκτός από το δέντρο θα τοποθετηθούν και λαμπιόνια στην πρόσοψη του κτηρίου, ενώ υπενθυμίζεται ότι και χθες Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος τοποθετήθηκε και στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, σε μια συλλογική προσπάθεια να δοθεί «χρώμα» πάνω στο γκρίζο που «σκεπάστηκε» λόγω του ιού στη Θεσσαλονίκη.

Χθες οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με αφορμή τη μείωση των εισαγωγών ασθενών στο Νοσοκομείο στη χθεσινή εφημερία, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους πολίτες.

Πηγή: thesstoday.gr