ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη κατάπιε καρφίτσα και σφήνωσε στην αναπνευστική οδό!

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε εκτάκτως ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο είχε καταπιεί καρφίτσα. Όπως μάλιστα έδειξε η ακτινογραφία θώρακος, το αντικείμενο είχε σφηνώσει στην αναπνευστική οδό της ασθενούς ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε και κόλλησε στον δεξιό βρόγχο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, μετά τις προσπάθειες των γιατρών ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αφαίρεση της καρφίτσας. Το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του, όμως μεταφέρθηκε για παρακολούθηση και νοσηλεία στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική.

Η ενημέρωση του νοσοκομείου για το περιστατικό

Χθες 30/1/2022 στις 16:00 στο Τ.Ε.Π. του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», προσήλθε ανήλικη συνοδευόμενη από τους γονείς της, μετά από αναφερόμενη κατάποση ξένου σώματος (καρφίτσα). Από την απεικονιστική διερεύνηση που πραγματοποιήθηκε με ακτινογραφία θώρακος αρχικά και ακολούθως με αξονική τομογραφία θώρακος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αιχμηρού μεταλλικού ξένου σώματος στην αναπνευστική οδό (αριστερός κύριος βρόγχος) και όχι στην πεπτική οδό.

Πραγματοποιήθηκε πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος και RAPID PCR (COVID-19), και μετά την λήψη συγκατάθεσης των γονέων που συνόδευαν την ασθενή, οδηγήθηκε στη χειρουργική αίθουσα. Μετά από την χορήγηση γενικής αναισθησίας από την ιατρό Αναισθησιολόγο, Διευθύντρια κα Μαρία Μυλωνά (για την διεκπεραίωση του ιδιαίτερου αυτού περιστατικού) υποβλήθηκε σε βρογχοσκόπηση με άκαμπτο βρογχοσκόπιο από τους Ιατρούς Ω.Ρ.Λ., Καρασμάνη Ηλία και Μαγγανάρη Αργύρη, Επιμ Α’ της ΩΡΛ Κλινικής του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο».