ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Κουρέτας: Ο φόβος είναι χωρίς λόγο – Ο κίνδυνος παρενέργειας από το εμβόλιο είναι 6 στο εκατομμύριο

Δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κανείς το εμβόλιο, καθώς ο κίνδυνος παρενέργειας είναι πολύ μικρός, μικρότερος από ότι αν κάποιος καπνίζει, επεσήμανε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Μιλώντας στο Mega,επεσήμανε πως «είναι ανυπόστατη επιστημονικά η θεωρία για την αλλαγή του DNA» από το εμβόλιο. «Χθες το βράδυ δυστυχώς, ένας συνάδελφος μου έστειλε μια δημοσκόπηση και το 7% το πιστεύει. Οι ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20%. Το ότι τα εμβόλια προάγουν τις μεταλλάξεις, αυτό το πράγμα είναι κακοήθεις άγνοια. Όχι μόνο δεν προάγουν τις μεταλλάξεις, προφυλάσσουν. Αυτά τα μαθαίνουμε σε πρωτοετής φοιτητές», διευκρίνισε.

«Υπάρχουν δύο ομάδες πληθυσμού, οι νεώτεροι και οι μεγαλύτεροι. Οι πιο νέοι το περνούν ελαφρά αλλά μεταδίδουν τους μεγαλύτερους που νοσούν και πεθαίνουν. Ο φόβος είναι χωρίς λόγο. Ο κίνδυνος είναι 6 στο εκατομμύριο να εμφανίσουν παρενέργεια. Ο κίνδυνος από τα αντισυλληπτικά είναι 150 στο εκατομμύριο και ο κίνδυνος όταν καπνίζεις είναι 60.000 στο εκατομμύριο», είπε χαρακτηριστικά.