ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών στην αστυνομία – Παραμένει ο αρχηγός, ποιοι αποστρατεύονται

Το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα, έκρινε διατηρητέους τους αντιστρατήγους Λάζαρο Μαυρόπουλο και Γεώργιο Δούβαλη.

Πρόκειται, αντίστοιχα, για τον προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Ο Λάζαρος Μαυρόπουλος
Ο Γεώργιος Δούβαλης

Ο κ. Μαυρόπουλος – μέχρι πρότινος προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ – τοποθετείται στη θέση του υπαρχηγού ενώ ο κ. Δούβαλης παραμένει στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Παράλληλα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ο Ελευθέριος Γκαρίλας τοποθετείται στη θέση του προϊσταμένου επιτελείου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και ο Σπυρίδων Σκλάβος στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.

Ακόμη, κρίνονται ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους και αποστρατεύονται ο Γεώργιος Γιάννινας και ο Γεώργιος Κανέλλος. Στον πρώτο απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και στον δεύτερο ο τίτλος του επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Στη θέση του παραμένει ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.