ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρίσεις πανικού υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις

Κρίσεις πανικού υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις για την είσοδο στα Ανώτερα και Ανωτατα Ιδρύματα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει σήμερα από το πρωί το ΕΚΑΒ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Παλαμά και Καλαμπάκα.

Έως και το μεσημέρι το ΕΚΑΒ είχε δεχθεί περί τις 12 κλήσεις για υποψηφίους οι οποίοι δεν αισθάνονται καλά και να μεταφέρονται στα κατά τόπους εφημερεύοντα νοσοκομεία.

«Μόλις ακούμε «σχολείο» καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για υποψήφιο και σπεύδουν τα ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τα παιδιά» λένε οι υπεύθυνοι του τηλεφωνικού Κέντρου του ΕΚΑΒ.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για κρίσεις πανικού και η συμπτωματολογία που εκδηλώνεται ανησυχεί τους καθηγητές οι οποίοι σπεύδουν να καλέσουν σε βοήθεια, ενώ σημειώθηκαν και ορισμένα λιποθυμικά επεισόδια.

Παρότι στο σύνολο των χιλιάδων παιδιών που δίνουν εξετάσεις στην Θεσσαλία ο αριθμός δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλός, ωστόσο, όπως λένε από το ΕΚΑΒ, το σημερινό «φαινόμενο» των 12 κλήσεων -οι περισσότερες αναλογικά έγιναν από την Λάρισα- είναι πρωτοφανές. Διότι συνήθως, τις προηγούμενες χρόνιες κατά τις αντίστοιχες περιόδους σημειώνονται μία – δυο κλήσεις σε κάποιες ημέρες εξετάσεων, ενώ ο ανώτερος αριθμός κλήσεων που έχει σημειωθεί είναι περί τις έξη ημερησίως.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: