ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Ελεγκτές «μαϊμού» δρουν ανενόχλητοι

Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών στην Κρήτη, οι οποίοι πέφτουν θύματα απάτης από ελεγκτές «μαϊμού». Τις προηγούμενες ημέρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας περιστατικά στον νομό Ρεθύμνου αλλά και στον νομό Χανίων όπου άγνωστοι προσποιούμενοι τους ελεγκτές είχαν αποσπάσει χρήματα από επιχειρηματίες.

Η νέα απόπειρα απάτης σημειώθηκε στο Ηράκλειο, όπου επιτήδειος παρουσιάστηκε ως ελεγκτής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε έμπορο ζωοτροφών και, δηλώνοντας ότι είναι υπάλληλος της Περιφέρειας, ζήτησε να του δώσει το χρηματικό ποσό των 33 ευρώ καθώς σε λίγες ημέρες θα γινόταν έλεγχος στην επιχείρηση του.

Ο έμπορος, όμως, ήταν ήδη υποψιασμένος από τα προηγούμενα περιστατικά που είχαν σημειωθεί και έτσι ειδοποίησε αμέσως τις αρχές, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου τονίζει ότι για τους ελέγχους που διενεργεί σε Τρόφιμα Φυτικής και Ζωικής προέλευσης καθώς και σε ζωοτροφές, δεν καταβάλλεται κανένα χρηματικό ποσό στους ελεγκτές υπαλλήλους.

Στην περίπτωση που χρειάζεται να κατατεθεί κάποιο παράβολο, κατατίθεται ηλεκτρονικά από τον ενδιαφερόμενο, είτε για λογαριασμό της Περιφέρειας, είτε για λογαριασμό του Υπουργείου, γι’ αυτό και η υπηρεσία εφιστά την προσοχή στους επιχειρηματίες, ώστε να μην πέφτουν θύματα των επιτήδειων.

Διαβάστε επίσης: