ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Σημαντικά προβλήματα στις υποδομές του δήμου Ηρακλείου

Σοβαρό το πρόβλημα στις υποδομές – Εκτός προγράμματος δίχρονης προσχολικής αγωγής ο Δήμος Ηρακλείου

Εκτός δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης μένει ο Δήμος Ηρακλείου εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε κτήρια ικανά να φιλοξενήσουν τα προνήπια.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι ο μόνος σε επίπεδο Κρήτης και ένας εκ των 37 σε επίπεδο χώρας που δε θα καταφέρει να προχωρήσει το μέτρο, καθώς λείπουν αρκετές αίθουσες ώστε να μπορέσει να δεχτεί τα παιδιά 4 χρονών στα νηπιαγωγεία του.

Ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις υποδομές που απαιτούνται ώστε όλα τα παιδιά του να ενταχθούν στα προνήπια. Σύμφωνα με αυτές τις συνθήκες, σε ελλιπή και σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλα μισθωμένα κτήρια, που μόνο ανασφάλεια μπορούν να προκαλούν σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, κάνουν τα πρώτα τους μαθητικά βήματα τα πιτσιρίκια του Ηρακλείου, με τους εκπαιδευτικούς να μην μπορούν να παράγουν σωστά το εκπαιδευτικό τους έργο.

Η έλλειψη σύγχρονων κτηρίων για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κτήρια που στην πλειοψηφία τους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν μαθητές προσχολικής ηλικίας. Ο λόγος για κτήρια παλιά, σκοτεινά, χωρίς ή με εξαιρετικά περιορισμένο αύλειο χώρο, τα οποία φιλοξενούν παιδιά που ξεκινούν τη μαθητική τους σταδιοδρομία με συνθήκες που παραπέμπουν σε παλιότερες δεκαετίες.

Διαβάστε περισσότερα neakriti.gr