slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Συνελήφθη ο 32χρονος οδηγός του τζετ σκι – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 10χρονος

Συνελήφθη ο 32χρονος οδηγός του τζετ σκι που ξέφυγε από την πορεία του και οδήγησε στον βαρύ τραυματισμό του 10χρονου συνοδηγού, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού ο 32χρονος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί ασφάλειας της συγκοινωνίας και για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Το 10χρονο αγόρι παραμένει διασωληνομένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ με την κατάστασή του να είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Είναι σημαντικό η κατάσταση της υγείας του να παραμείνει σταθερή και το επόμενο 48ωρο ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο. Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti, έδειξε ότι έχει κατάγματα στο κρανίο και αιματώματα τα οποία ελπίζουν όλοι ότι, θα απορροφηθούν, από τον υγιή, δυνατό, νεανικό του οργανισμό.

«Έμπειρος χειριστής τζετ σκι ο 32χρονος» – Πώς έγινε το σοβαρό ατύχημα στον Μακρύ Γιαλό

Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Μανόλης Βρυγιωνάκης μίλησε στο neakriti.gr για το περιστατικό και όσα έμαθε για τον οδηγό και το άτυχο νεαρό αγόρι που δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Από όσα έχω μάθει το 10χρονο αγόρι που έχει καταγωγή από τη μητέρα του από τον Μακρύ Γιαλό και έχει μεγαλώσει με την οικογένεια του στη Γερμανία, όπως και ο 32χρονος φίλος της οικογένειας, που οδηγούσε το τζετ σκι, είχαν ολοκληρώσει τη βόλτα τους στη θάλασσα και είχαν πάρει το διάδρομο προς το σημείο όπου έπρεπε να σταματήσουν το τζετ σκι, πιο μακριά από την ακτή, μπαίνοντας με μικρή ταχύτητα προς το σημείο του τερματισμού. Για άγνωστο λόγο δεν έκοψαν ταχύτητα, μπήκαν με φόρα στον διάδρομο του τερματισμού και βγήκαν στη στεριά χτυπώντας σε έναν ξύλινο στύλο που βρίσκεται μπροστά στην κατασκευή, όπου φυλάσσονται τα πλωτά μέσα. Ο ιδιοκτήτης των θαλασσίων σπορ, που θα μπορούσε να σταματήσει το τζετ σκι χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ το οποίο είχε στα χέρια του, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, καθώς είχε εμπιστοσύνη στον 32χρονο που έβλεπε ότι κατευθυνόταν προς τον τερματισμό. Το παιδί που καθόταν μπροστά από τον οδηγό χτύπησε με το κεφάλι πάνω στο ξύλινο σταθερό σημείο και άρχισε αμέσως να αιμορραγεί ενώ ο 32χρονος που ήταν πίσω του, τραυματίστηκε πολύ ελαφριά.

Ο 32χρονος είναι έμπειρος χειριστής των τζετ σκι καθώς εργαζόταν στην επιχείρηση του εκμισθωτή των θαλασσίων σπορ και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το περιστατικό όπως μου το περιγράφουν. Σίγουρα το ατύχημα οφείλεται στην κακή στιγμή και στην απροσεξία.

Πάντως ολόκληρη η τοπική κοινωνία του Μακρύ Γιαλού είναι συγκλονισμένη από τον τραυματισμό του παιδιού και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το ατύχημα, καθώς είναι πολύ σπάνιο να σημειωθεί τραυματισμός με τζετ σκι στη στεριά . Συνήθως καταγράφονται τραυματισμοί με αυτά τα θαλάσσια μοτοποδήλατα μέσα στη θάλασσα και όχι στην ακτή», τόνισε ο κ. Βρυγιωνάκης.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, συνελήφθη ο εκμισθωτής των θαλασσίων μέσων αναψυχής για παράβαση του άρθρου 291 παρ. 3 του Π.Κ. (παρεμβάσεις στην ασφάλεια της συγκοινωνίας) και 314 παρ. 2 του Π.Κ.(σωματική βλάβη από αμέλεια), ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων».