ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας με τα δήθεν τροχαία

Η σύλληψη του Βούλγαρου «εισπράκτορα» της σπείρας των απατεώνων με τα τροχαία, που είχε παραλάβει 8.000 ευρώ από μια ηλικιωμένη στα Μάλια το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου, έριξε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης και δυο ομοεθνείς του που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλα τέσσερα άτομα.

 

 

 

Ο 50χρονος αλλοδαπός κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έκανε εξυπηρέτηση σε κάποιον ομοεθνή του, χωρίς να γνωρίζει ότι τα χρήματα που θα έπαιρνε ήταν προϊόντα απάτης. Έτσι, πήγε στο σπίτι της 77χρονης για να τα παραλάβει. Με τα στοιχεία που τους έδωσε οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους υπόλοιπους απατεώνες να εξαρθρώσουν πλήρως την σπείρα.

«Εγκέφαλος» της συμμορίας ήταν ένας 60χρονος Βούλγαρος και άμεσος βοηθός του ένας 51χρονος ομοεθνής του. Ο πρώτος είχε τηλεφωνήσει στην 77χρονη παριστάνοντας τον αστυνομικό της Τροχαίας και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της είχε σκοτώσει σε τροχαίο ένα παιδάκι και επρόκειτο να οδηγηθεί στη φυλακή, εκτός αν η ίδια πλήρωνε για να «λαδωθούν» οι αρμόδιοι ώστε να μην την εμπλέξουν. Η 77χρονη πανικοβλήθηκε και συμφώνησε να πληρώσει, παραδίδοντας τα 8.000 ευρώ στον 50χρονο που πήγε στο σπίτι της

Ο αλλοδαπός συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του από αστυνομικούς του τμήματος Χερσονήσου κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 0,12 εκατοστών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν χρήματα και ένα κινητό. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι, εκτός από την 77χρονη, οι δύο αλλοδαποί είχαν επιχειρήσει την ίδια ημέρα να εξαπατήσουν και άλλους τέσσερις πολίτες ηλικίας 54, 65, 72 και 64 χρόνων, χωρίς να τα καταφέρουν! Σε βάρος των δύο Βουλγάρων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτης και απόπειρες απάτης και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.