ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρητικά και Ποντιακά παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Αττικής

Τα Πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά κάλαντα έψαλλαν σήμερα στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, συνοδεία του Προέδρου της Μ. Πατεράκη και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», συνοδευόμενα από την Πρόεδρο του Συλλόγου Β. Βανδώρου και τον Επίτιμο Πρόεδρο Δ. Κοσμίδη.

Αρχικά το γραφείο του Περιφερειρχη πλημμύρισε από κρητικές παραδοσιακές μελωδίες ενώ ακολούθως τα μέλη του συλλόγου χόρεψαν και κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ο κ. Πατούλης αφού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, μοίρασε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου αναμνηστικά δώρα και τους ευχήθηκε υγεία και μία καλή χρονιά με ευημερία.

«Ήρθε η Κρήτη στην Αθήνα και μας γέμισε χαρά» ανέφερε χαρακτηριστικά και τους διαμήνυσε πως η διοίκηση της Περιφέρειας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους και να στηρίζει κάθε δράση τους με στόχο την προβολή και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης της Κρήτης, σε όλη τη χώρα. Απευθυνόμενος μάλιστα στα μικρότερα μέλη του συλλόγου τους ευχήθηκε προκοπή και υγεία, λέγοντάς τους πως είναι οι περήφανοι συνεχιστές των μοναδικών κρητικών παραδόσεων. Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος Μ. Πατεράκης και τα μέλη του Συλλόγου τον ευχαρίστησαν για την έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση στις προσπάθειες που κάνουν για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης.

Ακολούθως έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» και χόρεψαν ποντιακούς χορούς, ανταλλάσσοντας ευχές με τον Περιφερειάρχη για τη νέα χρονιά. Παρούσα ήταν και η περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη.

«Καλωσορίζουμε τους εκφραστές της γνήσιας Ποντιακής ψυχής. Μας κάνετε πολύ περήφανους» τόνισε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Αττικής απέδειξε έμπρακτα πως βρίσκεται κοντά στον ποντιακό ελληνισμό, διοργανώνοντας και στηρίζοντας ποικίλες δράσεις όλη τη χρονιά που μας πέρασε, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ποντίων. «Ανεξάρτητα από την καταγωγή του καθενός, πιστεύω πως κάθε Έλληνας έχει ένα χώρο στην καρδιά του για τους Ποντίους» τόνισε και τους διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε βήμα τους.

Από την πλευρά τους η Πρόεδρος Β. Βανδώρου και τα μέλη του Συλλόγου τον ευχαρίστησαν θερμά για τη διαχρονική στήριξη και του ευχήθηκαν μία καλή και δημιουργική χρονιά.

Δείτε σχετικό βίντεο με τα κάλαντα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων στο παρακάτω link:

https://youtu.be/m5RbviJQH8s

Δείτε σχετικό βίντεο με τα κάλαντα του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» στο παρακάτω link:

https://youtu.be/8NJBPoSux54