ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Κρούσμα κορωνοϊού σε βρεφονηπιακό στην Ηλιούπολη

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας (14/9) σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό της Ηλιούπολης, σύμφωνα με το Sputnik, όταν οι γονείς μαθητών και οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από μητέρα μαθητή, ότι τόσο η ίδια, όσο και ο τρίχρονος γιος της διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Η διεύθυνση του βρεφονηπιακού ενημέρωσε τηλεφωνικά τους γονείς όλων των παιδιών που βρίσκονται στο ίδιο τμήμα με το τρίχρονο αγόρι, ζητώντας τους να παραμείνουν στο σπίτι, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα παρέμεινε κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, οι υπόλοιπες τρεις τάξεις του σταθμού λειτούργησαν κανονικά, με κάποια από τα αδέρφια των μαθητών του αποκλεισμένου τμήματος να προσέρχονται κανονικά για μάθημα.

Όπως αναφέρουν πηγές στο Sputnik, νηπιαγωγοί του τρίχρονου αγοριού προσήλθαν στη σχολική μονάδα όπου και συνέχισαν να εργάζονται κανονικά, ερχόμενοι σε επαφή με παιδιά και συναδέλφους.

Μπορεί η διεύθυνση του σταθμού να ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν το τεστ ανίχνευσης κορονοϊού το συντομότερο δυνατό, ωστόσο, ενάντια στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τους ζήτησε να επιστρέψουν στα πόστα τους πριν την παραλαβή των αποτελεσμάτων.

Πηγή: Sputnik