ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια του Πάρνωνα!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Λακωνία, με το θέμα που έχει προκύψει με τα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια σε χωριό του Πάρνωνα, να συζητείται στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο Γιάννης Κελλάρης περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση έριξε ευθύνες στην περιφέρεια και στην συνέχεια στο κράτος, για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την φυματίωση στα κατσίκια στον Πάρνωνα.

Η τοποθέτηση – ενημέρωση του περιφερειάρχη κ. Νίκα στο περιφερειακό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα ήταν καθ’ όλα ανησυχητική, λέγοντας: «Ένα δύσκολο θέμα που εγκυμονεί και κινδύνους γενικότερους, μιλάμε για μια επικίνδυνη ανθρωποζωονόσο δηλαδή που μπορεί να περάσει και στους ανθρώπους».

Να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι για την διαπίστωση της νόσου της φυματίωσης, που εντοπίστηκαν σε κοπάδια κατσικιών σε περιοχή της Λακωνίας, απαιτεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι υπάρχει ενημέρωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του νομού και επίσημη ανακοίνωση, απέναντι σε διάφορες ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται.

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους κτηνοτρόφους και τον λαό της Πελοποννήσου με νέο Δελτίο Τύπου, ότι από ενημέρωση που υπάρχει από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και από κτηνοτρόφους, υπάρχουν μεμονωμένα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια σε χωριό του Πάρνωνα στην Λακωνία και όχι σε όλη την Λακωνία. Και καλούμε το ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες να βγάλουν επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς συμβαίνει. Και να μην αφήνουν τα διάφορα τρολ του διαδικτύου να διακινούν ψεύτικες ειδήσεις και να τρομοκρατούν τον κόσμο», αναφέρει, μεταξύ άλλων η ΟΑΣΠΠ.

Πηγή: spartanews.gr