ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτηματολόγιο: Μέχρι αύριο οι δηλώσεις και διορθώσεις για ακίνητα στην Αθήνα

Λήγει αύριο, 1η Οκτωβρίου, μετά από την παράταση που έδωσε το Κτηματολόγιο στα τέλη Ιουλίου, η προθεσμία για τα ακίνητα που εντοπίζονται εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων.

Η πρόσκληση αφορά όσους δεν έχουν δηλώσει ακόμη τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο ή πρέπει να προβούν σε διορθώσεις στις αρχικές τους δηλώσεις.

Η Ανάρτηση είναι η τελική φάση της κτηματογράφησης κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, κατά το στάδιο της Ανάρτησης οι πολίτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο -που έχει προειδοποιήσει για πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ- η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης. Η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην Ανάρτηση είναι κομβικής σημασίας καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

Για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία της Ανάρτησης είναι απαραίτητο πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

Για αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία ελέγχου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr.