ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα εφοριακών: «Θάψτε με, θέλω να πεθάνω!» φώναζε κατηγορούμενη στα δικαστήρια Χαλκίδας

Στην ανακρίτρια παρουσιάστηκαν το πρωί, οι κατηγορούμενοι εφοριακοί για την υπόθεση εκβίασης επιχειρηματιών στη Χαλκίδα. Τόσο η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας όσο μια ακόμη υπάλληλος της Εφορίας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες με τις μαρτυρίες των επιχειρηματιών να δυσκολεύουν την θέση τους.

Σύμφωνα με το eviathema, μία εκ των κατηγορουμένων υπαλλήλων της ΔΟΥ Χαλκίδας, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια, βγήκε έξω και άρχισε να φωνάζει «θάψτε με, θέλω να πεθάνω». Αμέσως, επενέβησαν αστυνομικοί και τη συνόδευσαν σε άλλον χώρο.

Για την υπόθεση της Χαλκίδας, προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία ακόμη υπάλληλος της Εφορίας, η επονομαζόμενη «Λίνα».

Νωρίτερα, στο φως της δημοσιότητας ήρθε φωτογραφία από τη δικογραφία, όπου απεικονίζεται η συλληφθείσα διεκπεραιώτρια να βγαίνει από τη ΔΟΥ κρατώντας έναν φάκελο, τον οποίο, κατά πληροφορίες, της είχε δώσει η διευθύντρια για υπόθεση επιχειρηματία.

«Καίει» την προϊσταμένη επιχειρηματίας: «Μας 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε ποτέ ξανά μαζί σου»
«Ευθέως, η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. μου είπε ότι μας δίνεις εμάς 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε ποτέ ξανά μαζί σου, εννοώντας προφανώς ότι αν δεν τους δώσω τα λεφτά, θα συνέχιζαν να με ταλαιπωρούν με τους δήθεν ελέγχους τους».

Σε μια άλλη μαρτυρία, χονδρέμπορας της Χαλκίδας, περιγράφει στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. την πρώτη επαφή που είχε με τα μέλη του κυκλώματος, που τον προσέγγισαν με σκοπό να τον εκβιάσουν.

«Πήγα στο γραφείο της Προϊσταμένης όπου ήταν και η Υπεύθυνη Φορολογικής Ενημερώτητας εκεί. Φώναξαν και ήρθε ο Τ. ο οποίος δήθεν ήταν ο ελεγκτής όπως μου είπαν και με ενημέρωσε ότι υπάρχει ασυμφωνία στα ποσά που είχα δηλώσει στην εφορία, κατά 20.000 ευρώ. Εγώ μίλησα με το λογιστή μου, του ανέφερα τι μου είπαν και εκείνος μου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φορολογικό λάθος».

Με εντολή του Διοικητή της ΑΑΔΕ, όλες οι ύποπτες υποθέσεις θα ελεγχθούν ξανά σε βάθος πενταετίας, ενώ την ίδια ώρα, η Αρχή για το Ξέπλυμα ζητά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των επίορκων εφοριακών.