ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη εξέδιδε 32χρονη απειλώντας να σκοτώσουν την κόρη της

Δύο γυναίκες από την Ουκρανία, έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια κυκλώματος που τις ανάγκαζε στην πορνεία απειλώντας τη μια από αυτές με τη ζωή του ίδιου της του παιδιού.

 

 

Εξι άτομα συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων δύο μέλη του κυκλώματος που διατηρούσαν οίκο ανοχής. 

Θύματά τους, δύο γυναίκες ηλικίας 35 και 32 ετών, τις οποίες ένας από τους συλληφθέντες, ηλικίας 62 ετών, αφού τις εξαπάτησε τάζοντάς τους ότι θα τους βρει δουλειά, τις βίασε και κατόπιν τις εξανάγκαζε, τη μεν πρώτη, από τον Οκτώβριο του 2015, με τη χρήσηαπειλών σωματικής βίας, τη δε δεύτερη από το Φεβρουάριο του 2015, με τη χρήση σωματικής βίας, αλλά και με απειλές για τη ζωή της ανήλικής κόρης της, να εκδίδονται σε οίκο ανοχής της Θεσσαλονίκης.

Ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής ήταν μια 32χρονη γυναίκα. Ο 62χρονος διαχειρίζονταν τον οίκο ανοχής μαζί με την 39χρονη σύντροφό του.

Οι δύο γυναίκες κρατούνταν σε σπίτι του 62χρονου και της συντρόφου του και τις μετακινήσεις τους στον οίκο ανοχής είχε αναλάβει 46χρονος. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν στήσει και μηχάνημα καταγραφής, το οποίο κατέγραφε κινήσεις τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά του σπιτιού, ενώ υπεύθυνες για την επιτήρηση των γυναικών και την είσπραξη των χρημάτων, ήταν δύο εργαζόμενες, ηλικίας 61 και 66 ετών.

Τα έξι άτομα που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 62, 39, 66, 61, 32 και 46 ετών (4 ημεδαποί – 2 αλλοδαποί αντίστοιχα). Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «σωματεμπορίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση», «βιασμού», παράβασης «Νόμου περί όπλων» και «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Οι δύο γυναίκες και το κοριτσάκι, φιλοξενούνται σε ξενώνα για θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.