ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα» διαβεβαιώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλιθέας

Με αφορμή δημοσιογραφικές αναφορές, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και ενέταξαν την Καλλιθέα στις «κόκκινες» – λόγω κρουσμάτων COVID-19 – περιοχές της Αττικής, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλιθέας ενημερώνει τα μέλη του αλλά και το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της πόλης τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά, ωράριο λειτουργίας, κλπ ), για την αποφυγή της  εξάπλωσης και της διασποράς του COVID-19.

Όπως τονίζει, οι αναφορές αυτές βασίστηκαν στη διεξαγωγή τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στην κεντρική πλατεία της πόλης και κεντρικό πυρήνα της τοπικής αγοράς, την πλατεία Δαβάκη. Όπως έγινε γνωστό, τα τεστ έγιναν σε περαστικούς, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτοί είναι ή όχι δημότες της πόλης, ενώ μεγάλο ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων που αναφέρθηκαν (3 στους 11) αντιστοιχεί σε αλλοδαπούς, με αμφισβητούμενο το αν αυτοί διαμένουν επίσης στην περιοχή.

«Η τοπική αγορά της Καλλιθέας είναι μια από τις πιο σημαντικές, πολυπληθείς και δραστήριες ολόκληρης της Αττικής (και της χώρας)  και είναι υποχρέωση μας να τηρούμε τα μέτρα.

Γνωρίζουμε ότι η επιδημία είναι δύσκολο να απομονωθεί σε γεωγραφικά μήκη και πλάτη, πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται για όμορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο,  θεωρώ ότι πρέπει  ΟΛΟΙ (ΜΜΕ –ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ)  να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να παραμένουμε (συγκρατημένα) αισιόδοξοι, γιατί έστω και εμμέσως, πλήττεται η τοπική κοινωνία καθώς και η τοπική αγορά.

Η τοπική αγορά της Καλλιθέας έχει αποδείξει πολλάκις ότι όχι απλώς αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά κι ότι «αντέχει», παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η επιδημία,  η ύφεση και τα μνημόνια της τελευταίας δεκαετίας,  παραμένοντας μια ιδιαίτερα «ζωντανή» αγορά» τονίζει ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας Ανδρέας Αναστόπουλος.