ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Οι αφανείς ήρωες δίπλα στους πλημμυροπαθείς – Αδέρφια απομάκρυναν με τη βάρκα τους πάνω από 200 άτομα

Ιστορίες ανθρώπων που μέσα στη δίνη των πλημμυρών στάθηκαν στο πλευρό των συνανθρώπων τους έρχονται στο φως, καθώς η μάχη για την αντιμετώπιση των ολέθριων συνεπειών της κακοκαιρίας συνεχίζεται.

Ανάμεσα στους ήρωες της «διπλανής πόρτας» είναι και δύο αδέρφια που κατάφεραν να απομακρύνουν πάνω από 200 άτομα στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας.

Ο Μαρσέλ και ο Νίκος χρησιμοποιώντας τη φουσκωτή λέμβο τους προσέτρεξαν για να βοηθήσουν κατοίκους της περιοχής που δεν θέλησαν να φύγουν από την πρώτη στιγμή και παρέμειναν στις οικίες τους ώσπου – που μπροστά στη διαρκή άνοδο της στάθμης του νερού – θέλησαν να φύγουν.

Την ίδια ώρα μαζική είναι η συμμετοχή εθελοντών, νέων ανθρώπων και συλλογικοτήτων της Λάρισας που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την προστασία των συνανθρώπων τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις πλημμύρες και έχουν ανάγκη σε τρόφιμα είδη πρώτης ανάγκης.

Το τελευταίο 24ωρο η συμμετοχή εθελοντών για τη δημιουργία οχυρωμάτων που είναι απαραίτητα για την προστασία των κατοικιών είναι μεγάλη, ενώ μεγάλη είναι και η συμμετοχή των εθελοντών που προσφέρουν νερά, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εκφράζοντας την αλληλεγγύης τους,

Οι εθελοντές γεμίζουν από το πρωί σάκους με άμμο στo Φυτώριο της Λάρισας, τα οποία στη συνέχεια οι πολίτες προμηθεύονται και τοποθετούν μπροστά από τα σπίτια τους ή στα σημεία που η στάθμη του νερού αρχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Την ίδια ώρα και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν, στέλνοντας ό,τι απαραίτητο χρειάζονται οι κάτοικοι της Λάρισας.

πηγή:naftemporiki.gr