ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Γιατί ο Λαζανάς θεωρεί δεδομένο ότι θα νοσήσουν οι ανεμβολίαστοι!

Υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, όπως η εκπαίδευση και ο στρατός, τάχθηκε ο Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Μάριος Λαζανάς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως είναι δεδομένο ότι θα νοσήσουν οι ανεμβολίαστοι.

«Είναι πάρα πολύ λυπηρά αυτά τα φαινόμενα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είμαστε τόσο ευφυείς εμείς οι Ελληνες ώστε να παρακάμψουμε τις διαδικασίες», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ επεσήμανε πως «έχουν γίνει από μικρά εμβολιαστικά κέντρα που δεν υπήρχε ούτε το αντίστοιχο προσωπικό ούτε τηρούνταν οι διαδικασίες».

Μάλιστα, εξέφρασε τον φόβο του ότι θα υπάρξουν κι άλλα περιστατικά, αν και έχει ήδη σημάνει συναγερμός τόσο στους επιστήμονες όσο και στην ελληνική κυβέρνηση για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού. «Στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχει προκύψει κάτι», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την προσθήκη των παιδιάτρων, είπε πως «πρέπει να μπουν στο παιχνίδι μιας και η Ελλάδα- μέχρι τώρα- είναι από τις χώρες που έχουν μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη. Άλλωστε οι παιδίατροι στη χώρα μας έχουν ρόλο οικογενειακού γιατρού».

Μάλιστα, εξέφρασε πως είναι δεδομένο πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα νοσήσουν τον χειμώνα «διότι ο ιός θα κυκλοφορεί σε μεγάλο ποσοστό».

Ο κ. Λαζανάς τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε άλλους κλάδους όπως η εστίαση, τα ξενοδοχεία, την εκπαίδευση, την αστυνομία και το στρατό. «Σκεφτείτε να έχουμε κρίση στο Αιγαίο και το πλοίο να γυρίσει πίσω γιατί έχει επιδημία μεσα το πλοίο», αλλά ξεκαθάρισε πως «με τη λέξη »υποχρεωτικότητα» έχω ένα θέμα. Είναι ηθική υποχρέωση του καθενός να εμβολιαστεί».

Τέλος, αναφέρθηκε και κατά των γιατρών που πείθουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν ή να πάρουν ακατάλληλα φάρμακα ή να μην διασωληνωθούν ενώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο λέγοντας μάλιστα, ότι «δυστυχώς αυτά τα κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται».

Στο ερώτημα εάν ένας ασθενής μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος να μην διασωληνωθεί ο κ. Λαζανάς εξήγησε πως το θέμα είναι πάρα πολύ σύνθετο. Εάν είναι σε βαριά κατάσταση ο ασθενείς δεν είναι ψυχικά υγιής να αναλάβει την ευθύνη και να υπογράψει. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις μπορεί να φύγει αλλά με ειδικές συνθήκες και αφού ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ να τον μεταφέρει, γιατί είναι μολυσματικός.

Δείτε όσα είπε