ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέκκας: Ο σεισμός στην Τουρκία δεν ανησυχεί τη χώρα μας!

Στο σεισμό, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες ς τη βορειοδυτική Τουρκία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 68 ανθρώπων, αλλά και στο κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί, αναφέρθηκε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

«Το επίκεντρο τοποθετείται στο πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας. Εμείς εστιάζουμε στο πώς θα εξελιχθεί η δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο», σημείωσε ο κύριος Λέκκας, τονίζζοντας πως δεν ανησυχεί τη χώρα μας, ωστόσο παρακολουθείται το φαινόμενο για το  «πώς πηγαίνει η κατάσταση για παν ενδεχόμενο»..

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Τουρκίας μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στις 4:08 τα ξημερώματα, έχουν καταγραφεί συνολικά 123 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θανάτους ή για πρόκληση σημαντικών ζημιών από τον σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε στις 04:08 πμ (03:08 ώρα Ελλάδος), και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην Γκολιάκα, περιοχή της Ντουτζέ, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.