ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέκκας: Θα ακτινογραφήσουμε όλα τα σχολεία της χώρας! Ελέγχουμε αν αντέχουν σε ένα μεγάλο σεισμό

Για την εικόνα στην Τουρκία, όπου βρέθηκε και ο ίδιος, μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, αναφέρθηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος μίλησε και για τον έλεγχο των σχολείων στη χώρα μας, σε περίπτωση ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Μιλώντας στο Mega τόνισε πως «το κάθε σχολείο έχει τη δική του ανθεκτικότητα και την δική του τρωτότητα. Στην Ελλάδα μέσα από ένα πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας, θα ακτινογραφήσουμε όλα τα σχολεία της χώρας».

«Το κάθε σχολείο θα έχει την ταυτότητα του, το σχέδιο του και θα κάνει ασκήσεις, ώστε όταν εκδηλωθεί μία σεισμική δραστηριότητα να υπάρχει ετοιμότητα», πρόσθεσε.

Για την Τουρκία σημείωσε πως: «Υπάρχουν δεκάδες βίντεο που μπορούμε να μελετήσουμε επιστημονικά, γιατί μπορούμε να δούμε σε πραγματικό χρόνο τι έγινε. Έχουμε πάρει χιλιάδες εικόνες με καταρρεύσεις κτιρίων. Μαζί με τον κ. Καρύδη που συνόδευε τη αποστολή έχουμε πλήρη εικόνα της τυπολογίας των ζημιών στις κατασκευές».