ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα – Κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους

Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται η κίνηση των οχημάτων στις Εθνικές οδούς της χώρας, λίγες ώρες πριν το Lockdοwn που ξεκινάει στις 06:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τόσο στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, όσο και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας η έξοδος των οχημάτων είναι αξιοσημείωτη αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για καθημερινή.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, απο τις 06:00 τα ξημερώματα έως και τις 18:00 το απόγευμα, απο την Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου έχουν περάσει 15.490 οχήματα την ώρα που το ίδιο διάστημα, περνούσαν τα διόδια των Αφιδνών για να βγουν στη Αθηνών – Λαμίας, 17.419 οχήματα. Μάλιστα στην είσοδο της Χαλκίδας παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή «συμφόρηση».

Όπως αναφέρουν οδηγοί στο evima.gr έχει πάρα πολύ κίνηση με αποτέλεσμα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Ωστόσο οι Ευβοιώτες βλέπουν Αθηναίους και τουρίστες να καταφθάνουν και ανησυχούν, αφού το τοπικό σύστημα υγείας αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους.

Οι εξοχικές κατοικίες άρχισαν να ανοίγουν. Αρκετοί σκοπεύουν να παραμείνουν στα χωριά για ένα μήνα και οι μόνιμοι κάτοικοι αρχίζουν να ανησυχούν πως δε θα καταφέρουν να γλιτώσουν τον συνωστισμό.

Η εικόνα στην είσοδο της Χαλκίδας το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν απογοητευτική, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην επαρχία.

Την ίδια ώρα, ο κόσμος φαίνεται πως έχει βγει για τα τελευταία του ψώνια καθώς επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη.