slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκέτα, περιορισμοί και ποινές στους παραβάτες! Δείτε αναλυτικά τα μέτρα σε περίπτωση που «χτυπήσει» την Ελλάδα ο φονικός ιός!

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στις τρεις σελίδες περιγράφονται λεπτομερώς όλα τα μέτρα και αφορούν από τη δυνατότητα επίταξης κλινών ΜΕΘ έως τον περιορισμό στις μετακινήσεις και τις συμβάσεις για έκτακτες προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Η ΠΝΠ προβλέπει, μεταξύ άλλων, προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, γηπέδων, σχολείων αλλά και κατ’ οίκον περιορισμό ακόμα και σε ομάδες προσώπων «προς αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάδοση της νόσου».
Στο ΦΕΚ περιγράφονται τα υπουργεία που μπορεί να λαμβάνουν τα μέτρα ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης έως δύο έτη σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις επίμαχες διατάξεις.

Το κείμενο εξειδικεύει ότι οι έκτακτες προσλήψεις μπορεί να γίνονται για διάστημα έως τεσσάρων μηνών ενώ το ίδιο – ελάχιστο – χρονικό διάστημα προβλέπεται και «για απευθείας αγορά υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων προς τον σκοπό της κάλυψης της έκτακτης ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ