slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις φλόγες σε Έβρο, Λέσβο και Μεσσηνία! Κινδύνεψαν τρεις πυροσβέστες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζει να μαίνεται για τέταρτη ημέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Δαδιά, στον Έβρο, με τους πυροσβέστες να δίνουν μια ακόμα μάχη με τις φλόγες τη νύχτα που μας πέρασε.

Με την πυρκαγιά να έχει προσεγγίσει το χωριό της Δαδιάς σε απόσταση 500-600 μέτρων και κατόπιν εισήγησης του Πυροσβεστικού Σώματος για εκκένωση, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος αποφάσισε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την οργανωμένη απομάκρυνση των περίπου 500 κατοίκων.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης κινδύνεψαν οι ζωές τριών πυροσβεστών. «Τους σώσαμε τελευταία στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN

Λέσβος

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στη Λέσβο με την κατάσταση να είναι δύσκολη, ενώ σημειώθηκε και μια μεγάλη αναζωπύρωση. Ανησυχία προκαλούν τα δύο μέτωπα, το ένα προς Σταυρό και το άλλο προς Βρίσα.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN

Μεσσηνία

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα πάνω από το μέτωπο της φωτιάς, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή Ακριτοχώρι, του δήμου Πύλου – Νέστορος, στην Μεσσηνία. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούσαν καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν ώστε να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και να την θέσουν υπό έλεγχο, 115 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, ενώ το έργο τους συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.