slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις φλόγες στη Νέα Μάκρη! Η άμεση κινητοποίηση απέτρεψε εφιάλτη! Καταγγελίες για εμπρησμό! 

Ήταν 2.15 μετά τα μεσάνυχτα όταν ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, ενώ λίγα λεπτά μετά  εμφανίστηκε  και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 17 οχήματα με 48 πυροσβέστες, ανάμεσά τους και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και στη συνέχεια ενισχύθηκαν, επιχειρώντας συνολικά 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα ενώ λίγο μετά τις 6:30 άρχισαν οι πρώτες ρίψεις νερού από ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Σε όλους τους  κοντινούς οικισμούς χτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη του μετώπου, ενώ οι κάτοικοι στα πιο κοντινά σπίτια είχαν  ετοιμαστεί, ώστε αν δινόταν εντολή εκκένωσης, να είναι έτοιμοι προς αποχώρηση, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, πιθανότατη αιτία της φωτιάς είναι ο εμπρησμός, καθώς μετά το πρώτο μέτωπο στο Λιβίσι, ξέσπασε και ένα δεύτερο στην Αγία Μαρίνα. Κάτοικοι μάλιστα, είπαν πως είδαν ένα ύποπτο μηχανάκι να κατευθύνεται προς το Λιβίσι, όπου και ξέσπασε η φωτιά.

Στο σημείο της επιχείρησης έσπευσε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημερώθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, αλλά και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.