Σε μάστιγα εξελίσσεται η δράση επιτηδείων που καταφέρνουν να παραπλανούν πολίτες για να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Το πιο σύνηθες κόλπο που χρησιμοποιούν είναι να προσποιούνται τους υπαλλήλους ηλεκτρικής εταιρίας και να πείθουν τηλεφωνικά τα θύματα πως στο σπίτι τους υπάρχει βλάβη και κινδυνεύει από πυρκαγιά ζητώντας να τους δώσουν τα χρήματα για φύλαξη μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Ο δράστης ανενόχλητος εισβάλει στο σπίτι και αρπάζει τη σακούλα, μέσα στην οποία υπάρχουν όλα τα τιμαλφή και τα μετρητά του ιδιοκτήτη.
Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο κακοποιός μιλούσε στο τηλέφωνο με τον ανυποψίαστο πολίτη, υποδυόμενος τον υπάλληλο εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και πείθοντας τον να τοποθετήσει όλα τα αντικείμενα αξίας σε μια σακούλα, με την πρόφαση ότι υπάρχει ηλεκτρική βλάβη στο σπίτι και ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς.
Οι απατεώνες μπορεί να μιλούν για ώρες στο τηλέφωνο με τα θύματα τους, μέχρι να καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.
Οι επιτήδειοι παριστάνουν ακόμη και τους γιατρούς, ζητώντας χρήματα για δήθεν έκτακτη ανάγκη.
Οι δράστες ζητούν και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών, υποδυόμενοι ακόμη και τους λογιστές.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA


