ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μαϊμού» ελεγκτές θησαύρισαν σε βάρος του δημοσίου

αστικες συγκοινωνιες

Στις 90.000 ευρώ, υπολογίζουν τη ζημιά που υπέστησαν οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. καθώς δύο ελεγκτές είχαν στήσει μια απίστευτη κομπίνα με πλαστές βεβαιώσεις για πρόστιμα σε επιβάτες χωρίς εισιτήριο. Οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 31 και 32 ετών αντίστοιχα είχαν εκδώσει, από τον Απρίλιο του 2013, πλαστά μπλοκ προστίμων, έκοβαν πλαστές βεβαιώσεις στους επιβάτες που έβρισκαν χωρίς εισιτήριο και έβαζαν στην τσέπη τους τα λεφτά που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν στο ταμείο της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Τα μπλοκ προμηθεύονταν, έναντι οικονομικού αντιτίμου, από 44χρονο τυπογράφο στην περιοχή της Βάρης, από τον οποίο είχαν επίσης προμηθευτεί και μια σφραγίδα κόκκινου χρώματος, με την οποία θεωρούσαν την πράξη βεβαίωσης προστίμου κατά το ήμισυ. Επιπλέον, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από την Υπηρεσία τους, παράλληλα με την εικονική βεβαίωση προστίμων, λαμβάνοντας το αντίτιμο εξ ολοκλήρου οι ίδιοι, προέβαιναν και στην βεβαίωση νόμιμων παραβάσεων, συμπληρώνοντας αντίστοιχα τα μπλοκ που τους είχαν χορηγηθεί από την εταιρεία.

Η κομπίνα ξεσκεπάστηκε όταν 25χρονη η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς εισιτήριο, πλήρωσε το πρόστιμο και αποχώρησε χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της. Η κοπέλα πήγε στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη για να παραλάβει την ταυτότητά της και ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό.

Εκτός από τους δυο ελεγκτές η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες και σε δύο ακόμη άτομα, τους τυπογράφους που τους προμήθευαν τα πλαστά μπλοκ. Οι δύο ελεγκτές και ο ένας τυπογράφος που εμπλέκεται στην υπόθεση, ηλικίας 44 ετών κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και απιστία σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Ο δεύτερος τυπογράφος, ηλικίας 52 ετών κατηγορείται για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.