ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαίρη Μπόση: Γι’ αυτό γλίτωσε η Ελλάδα το τρομοκρατικό χτύπημα

«Το χτύπημα στην Γαλλία αποδεικνύει πόσο ευάλωτη είναι η Ευρώπη και δυστυχώς τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα επειδή ο  δυτικός κόσμος πράττει τα ίδια όσον αφορά την αντιμετώπιση των χώρων προέλευσης αυτών των προβλημάτων», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και  στην εκπομπή «διάλογοι» με τον Σταύρο Λυγερό η Καθηγήτρια διεθνούς ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Μαίρη Μπόση.

Τόνισε ότι «οι χώρες υποδοχής των μεταναστών όπως η Ελλάδα είναι ευάλωτες αλλά συνήθως οι εξτρεμιστές έχοντας χρήματα και μέσα φτάνουν στις χώρες που θα χτυπήσουν με αεροπλάνο και όχι με τις συνηθισμένες ροές».

Υποστήριξε επίσης πως «ανασταλτικός παράγοντας για χτύπημα στην Ελλάδα είναι το γεγονός πως η χώρα δεν έχει πάρει μέρος σε πολέμους στην Μέση Ανατολή» αλλά και το οτι «παρά την οικονομική κρίση οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά».

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης για την καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους σημείωσε ότι «στο τέλος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα οδηγηθεί η διεθνής κοινότητα στο επίπεδο της πραγματικής στρατιωτικής επέμβασης».

Η κ. Μπόση πρόσθεσε πως «η δύση καταγράφει μεγάλη επιτυχία στο πώς να καταστρέψει μια χώρα αλλά αποτυγχάνει πλήρως στο να αναστηλώσει και επαναφέρει μια χώρα να σταθεί στα πόδια της φέρνοντας ως παράδειγμα το Αφγανιστάν το Ιράκ την Λιβύη και τώρα τη Συρία για την οποία επιθυμεί αλλαγή των συνόρων και μια μανία για να φύγει ο Άσαντ».

Τόνισε ότι «το Ισλαμικό κράτος το δημιούργησαν ουσιαστικά οι δυτικοί … με τη βοήθεια της Τουρκίας και των ΗΠΑ με το σκεπτικό να εξοπλιστεί η αντιπολίτευση για να πολεμήσει τον Άσαντ» , όμως όπως είπε «αυτό αλλάζει με την εμπλοκή της Ρωσίας καθώς τώρα πλέον υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία στους βομβαρδισμούς αλλά αυτό δεν φτάνει χωρίς συνεργασία χερσαίων δυνάμεων».

πηγή: parapolitika.gr