ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Μακρή για Πανελλήνιες: Τι θα γίνει σε περίπτωση θετικού κρούσματος

Στο ερώτημα τι θα γίνει αν ένας υποψήφιος στις πανελλήνιες βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό απάντησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, με αφορμή την πρεμιέρα σήμερα των εξετάσεων.

«Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αδιάβλητες. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα και το υπουργείο με την εμπειρία που έχει από τις προηγούμενες Πανελλαδικές εξετάσεις που έγιναν μέσα στην πανδημία θα διεξάγει τις εξετάσεις με αδιάβλητο και ασφαλή τρόπο για τα παιδιά μας», δήλωσε στην ΕΡΤ η κ. Μακρή και τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα στα εξεταστικά κέντρα.

«Όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται από την Επιτροπή των Εξετάσεων και έχουν σταλεί αναλυτικές εγκύκλιοι και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχουν πλήρη γνώση».

Ερωτηθείσα για το τι θα συμβεί αν ένα παιδί που δώσει εξετάσεις βρεθεί εκ των υστέρων θετικό στον κορωνοϊό, η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, στην ίδια αίθουσα, θα συμμετέχουν κανονικά στις εξετάσεις. Επίσης, εάν ένας εκπαιδευτικός νοσήσει, υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασής του.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις και για τα παιδιά που συνοικούν με άτομα που ενδεχομένως θα προσβληθούν από κορωνοϊό. Υπάρχουν προβλέψεις για όλα τα περιστατικά. Εάν τυχόν ένα παιδί νοσήσει και αυτό αποδεικνύεται μέσα από εργαστηριακό τεστ θα μπορέσει να πάρει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου με όλα τα μαθήματα», εξέφρασε η κ. Μακρή.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών η κ. Μακρή σημείωσε ότι «αν τυχόν κριθεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, βεβαίως και εμείς θα συμμορφωθούμε. Αυτή τη στιγμή το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί. Από όσο γνωρίζω αυτό δεν είναι ακόμη ώριμο».